LET OP! U belegt buiten AFM toezicht. Geen prospectus en vergunningsplicht voor deze activiteit.

Sport

MVV Stadion de Geusselt

Stadion De Geusselt te Maastricht, de thuisbasis van voetbalclub MVV, bood de perfecte locatie voor een solar-PV systeem. Een lange periode van voorbereidende werkzaamheden op het ontwikkelgebied vonden plaats voordat het project daadwerkelijk van de grond kon komen.

Capaciteit
544 kWp
Modules
1.755
Status
Operationeel
Productie
465.000 kWh/jaar​
Oppervlakte
4.788 m2
Locatie
Maastricht
Delen

Stadion De Geusselt te Maastricht, de thuisbasis van voetbalclub MVV, bood de perfecte locatie voor een solar-PV systeem. Een lange periode van voorbereidende werkzaamheden op ontwikkelgebied vond plaats voordat het project daadwerkelijk van de grond kon komen. Natuurlijk is daarin ook veel aandacht besteed aan de constructie en draagkrachtberekening van het dak, na het ongeluk met het stadion van AZ in Alkmaar.

Uit onderzoek bleek dat het nodig was om  een gedeelte van de tribune daken waarop de zonnepanelen geplaatst zouden worden te verstevigen om aan alle richtlijnen en veiligheidsvoorschriften te voldoen.  Het project is gebouwd door de ervaren aannemer Centroplan en opgeleverd eind 2019, waarna het project gereed was  om stroom te gaan leveren aan het net.

Interessant detail: er zijn ook speciale dakgoten geplaatst om ballen die op het dak terecht zouden komen gemakkelijk daar van af te leiden.

Op 31 januari 2020 heeft er een evenement plaatsgevonden en de business lounge van MVV, ter viering van de officiële ingebruikname van het systeem.

Projecten in
behandeling
Projecten
gerealiseerd
Wilt u meer projecten zien?
Bekijk de projecten hier
menu